Nieuwe manier van ranking bij de webstats-catalogus

Motigo heeft de toplijsten van de webstats-catalogus anders gerangschikt. Tot nu toe werd de ranking gebaseerd op het dagelijkse aantal pageviews van een website. Maar vanaf heden wordt de ranking gebaseerd op het aantal dagelijkse bezoeken (deze waarde kunt u vinden op uw statistiekenpagina, onder “Bezoeken”). Waarom hebben we dit veranderd? Het is volgens ons eerlijker om de ranking op het aantal bezoeken te baseren, aangezien het lastiger is dat getal te manipuleren. We hopen dat onze ranking van websites op die manier eerlijker wordt voor alle gebruikers.

Pageviews en Bezoeken

Pageviews en Bezoeken

Pageviews en bezoeken – wat is het verschil?

Een pageview is één weergave van een pagina op uw website. Iedere keer dat uw website wordt geladen, telt als een pageview. Hierbij maakt het niet uit of het dezelfde gebruiker is die de pagina bezoekt.

Bezoeken zijn individuele bezoeken aan uw website. Deze statistiek is gebaseerd op een cookie dat door de browser van de gebruiker wordt opgeslagen. Een bezoeker wordt dus niet nog een keer geteld, als hij de website binnen 24 uur opnieuw bezoekt.

U kunt meer lezen over het verschil tussen pageviews en unieke bezoekers op de volgende pagina.

Hebt u nog meer vragen? U kunt te allen tijde contact opnemen met de helpdesk van Motigo!

 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • E-mail this story to a friend!
 • RSS
 • StumbleUpon
 • TwitThis
 • Live
 • MySpace

Labels: , , , ,

6 Responses to “Nieuwe manier van ranking bij de webstats-catalogus”

 1. Thanks for this post. Being a newbie in the online industry is somewhat difficult. But reading posts like this would be of great help. Thanks

 2. DominicT zegt:

  That will be a nice way of page ranking. I feel it will be better than Google PageRanking as on Google we end up getting the same info from all sites

 3. Estoy satisfecho por vuestras estadísticas que cada vez se comportan con mayor porecisión. Gracias

 4. Simon zegt:

  me parece que es un sistema mas preciso y justo. Gracias

 5. Vielen Dank für den Hinweis auf Ihre geänderte Erfassung der Besucher. Es ist wirklich logisch Besucher einmal zu erfassen, die Seitenaufrufe aber unten trotzdem zu zählen. Das Ergebnis ist so aussagekräftiger.

 6. I think this will help my page get ranked higher and that is all I care about :)

Laat een antwoord achter